Events & nieuws

Fusie per 1 januari 2018!


Met ingang van 1 januari 2018 fuseren Trivent accountants & belastingadviseurs en KRP accountants en adviseurs. Samen gaan de 3 kantoren te ‘s-Hertogenbosch, Nuenen en Waalwijk verder onder de naam Trivent accountants en belastingadviseurs. Wij vergroten met de fusie onze capaciteit om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

WBSO: meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017!


Heeft u in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de WBSO? Vergeet dan niet om de gerealiseerde S&O-uren en eventuele kosten en uitgaven tijdig door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U heeft hiervoor nog tot uiterlijk 31 maart aanstaande de tijd. Bron: SRA.nl WBSO: meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017!

Wel of geen reclamebelasting betalen?


Gemeentes hebben de mogelijkheid reclamebelasting in te voeren. Dit mag ten aanzien van openbare aankondigingen die te zien zijn vanaf de openbare weg. Daarbij mag een gemeente niet positief discrimineren en bepaalde vormen van reclame, bijvoorbeeld culturele reclame-uitingen, willekeurig van belastingheffing uitsluiten. Bron: SRA.nl Wel of geen reclamebelasting betalen?

Recht op dubbele aftrek hypotheekrente?


Als u tijdelijk beschikt over twee woningen omdat uw woning nog niet verkocht is, heeft u recht op aftrek van hypotheekrente voor beide woningen. Maar hoe lang en aan welke voorwaarden moet u dan voldoen? Bron: SRA.nl Recht op dubbele aftrek hypotheekrente?

Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!


Nog even en de nieuwe WOZ-beschikking valt weer in de bus. Waar moet u op letten bij de beoordeling of de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand juist is? Bron: SRA.nl Uw WOZ-beschikking komt er weer aan!

Kan ik mijn auto naar privé halen?


Als uw auto in de bijtelling te duur wordt, wilt u deze wellicht overnemen in privé. Maar kan dat zomaar en maakt het nog wat uit of u een eenmanszaak heeft of een bv? Bron: SRA.nl Kan ik mijn auto naar privé halen?

Hoeveel btw voor de escape room?


Een escape room is een nieuwe vorm van vermaak. De deelnemers worden een bepaalde tijd opgesloten in een ruimte en moeten zich door het oplossen van puzzels weer zien te bevrijden. Leuk, maar hoeveel btw moet u als exploitant berekenen? Bron: SRA.nl Hoeveel btw voor de escape room?

Vanaf 25 mei 2018 verplicht: de nieuwe privacyverklaring


Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet verplicht bedrijven onder meer om aan te geven hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Dat moet in een op maat gesneden privacyverklaring. Bron: SRA.nl Vanaf 25 mei 2018 verplicht: de nieuwe privacyverklaring

Seminars

Recent nieuws

Tags