• slide

Noodpakket voor corona-gedupeerden: hoe zit het precies?

Noodpakket voor corona-gedupeerden: hoe zit het precies?


Noodpakket voor corona-gedupeerden: hoe zit het precies?

In deze periode staat de volksgezondheid voorop, maar tegelijkertijd realiseren wij ons ook dat alle maatregelen u als ondernemer hard kunnen treffen. Wij zetten hieronder voor u uiteen wat de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) inhoudt.

TOGS-regeling

Ondernemers kunnen een beroep doen op de TOGS-regeling. (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19).

Ook extra groepen ondernemers in de non-food sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruik maken van deze regeling. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het Coronavirus

Eenmalige gift van 4.000 euro om de eerst vaste lasten te kunnen betalen

Via de TOGS-regeling kunnen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Voor doorlopende kosten voor personeel heeft het kabinet andere maatregelen getroffen die ook onderdeel uitmaken van het Noodpakket voor banen en economie.

Op rvo.nl/tegemoetkomingcorona staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling. 

Wanneer kunt u deze tegemoetkoming aanvragen?

U heeft 3 maanden de tijd om de tegemoetkoming bij de Rijksoverheid aan te vragen. Dit kan vanaf nu tot en met vrijdag 26 juni 17.00 uur.  De lijst met branches en sectoren wordt maandag 30 maart geactualiseerd. De link naar de aanvraag vindt u hier.

Wij helpen u graag waar nodig en zijn bereikbaar voor al uw vragen.