• slide

Fusies en overnames

Fusies en overnames

Groei kan autonoom gerealiseerd worden, maar ook door middel van fusies en/of overnames. Als u hebt besloten om uw bedrijf te verkopen, om te fuseren of om een ander bedrijf over te nemen, dan komen daar een aantal juridische vraagstukken bij kijken. Het is vaak een complex proces dat behoorlijk wat tijd in beslag neemt. 

Zowel voor als tijdens de onderhandelingen kunnen wij u snel en helder het gewenste inzicht verschaffen. Zo verschaffen wij bijvoorbeeld inzicht in de waarde van de target en/of de fusiepartner en zetten wij de fiscale en juridische implicaties van de transactie op een rijtje. 

Trivent adviseert u graag bij het voeren van onderhandelingen en bepaalt samen met u de koers van het gehele proces. We bewaken dit proces en ondersteunen ook bij het opstellen van verklaringen en overnamedocumenten. 

Bij interne overdracht kan onder voorwaarden gebruik gemaakt worden van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (ook wel: bedrijfsopvolgingsregeling). Met de BOF (BOR) kan een groot fiscaal voordeel worden behaald omdat daarmee een acute belastingheffing over het verkoopresultaat wordt vermeden. 

Wij staan onze klanten graag zo optimaal mogelijk bij en kijken daarbij verder dan alleen de cijfers. We willen graag precies weten hoe het zit en bekijken de zaken vanuit verschillende perspectieven. Wij bieden u graag een helpende hand bij het nemen van ingewikkelde en moeilijke beslissingen. Zo bereiken we samen met u het beste resultaat.